25 Aralık 2017 Pazartesi

Başlarken...

Oldukça yoğun ve stresli geçirilen hizmet sektöründeki iş hayatımızdan; hayallerimizi daha fazla ertelememek için sıyrılmayı başarabilmiş çok yeni iki gezginiz.

Eşiz, üniversiteden sınıf arkadaşıyız ve her şeyden önce çok iyi dostuz. Kendi çapımızda bu yaşa kadar çok geziler yaptık ancak çalışma hayatının çarkında hamster gibi çarkı döndürmek mecburiyetlerimiz olunca, gezilesi yerler çoğu zaman eksik, yarım kaldı.

Penceresinde her gün değişebilecek bir manzaranın olacağı bir ev fikri bizi cesaretlendirdi ve uzun değerlendirmelerden sonra karar verdik: Mobil olmalıydık!

Mobil olmak, bir yere, kişi ya da kişilere bağımlı olmamak, beğendiğimiz bir yerde, hatta sohbetinden hoşlandığımız, bize pozitif enerji veren kişilerin yanında, yakınında dilediğince kalmak ve vakit geçirmek sanırım birçok insanın hayali.

En basit şekliyle soralım, dünya üzerinde kaç kişi bir karavanım olsa dememiştir ki?
Biz diyenlerden olarak araştırmalarımızı yoğunlaştırdık ve karavan sahibi olma hayalimiz son bir yılda hayalden gerçeğe dönüştü.
Bu araştırma sürecinde çift koldan ilgi alanlarımıza göre “Karavan ve Karavan Yaşamı “ ile ilgili birçok kitap, yazı, makale, bilgi, görsel, blog, sosyal medya paylaşımını takip etmeye başladık ve inanılmaz bilgiler edindik, edinmeye de devam ediyoruz.
Bu esnada söyleşiler yaptık, yoldan çevirip de konuştuğumuz, bilgi ve tecrübelerine danıştığımız, güzel insanlarla tanıştık ki bu bizi biraz daha yüreklendirdi.

Gezmeyi mi seviyoruz yoksa gezerken yaşayacaklarımızın merakını mı henüz bu sorunun cevabı net değil. J

“Yeni“ seviyoruz aslında. Yeni’nin kokusunu, dokusunu, tadını. Yeni, gidilmedik yerleri, tanışılmamış yeni insanları…Her yolculuk yeni bir macera başlangıcı ve bu fikri de sevdik.
Geçmiş yolculuklarımızda bir manzaranın içinden geçerken iç geçirip “keşke burada kalabilseydik” diye düşündüğümüz birçok hatıranın tam da içine girebilecek olmak ve bunu yapmayı arzunun ötesine geçiriyor olmak bizi inanılmaz heyecanlandırıyor.

Mottomuzu “Olmak istediğin yerde ol / Olmak istediğin ol“ olarak belirledik!

Bizi bu platformdan takip edip yolculuklarımızda yanımızda hissedeceğimiz tüm dostlarımıza;
Öyle beklentinizi çok yükseltmeyin, kendi gördüklerimizi aktaracağız size, kendi iç dünyamızın yansıması olarak. Tamamen amatör ruhla, basit ve bizim gördüğümüz şekliyle…
Belki de içimizdeki o yıllar önce kaybettiğimiz ya da bastırdığımız saf çocuk yaratıcılığını tekrar yeşertip, eğlence ile büyütüp, uygulamak üzere yaşamımıza dahil ettiğimiz “daha basit yaşam felsefesini” de yaş almışlıkla birleştirip güzel paylaşımlar yapabiliriz.
Öyle çok uzun, çoğu kitaplarda bulunabilecek tarihçeler ve yazılardan uzağız.

Baktığımız pencereden paylaşımlarımız, sorulmamış sorulara cevap olabilirse ne mutlu bize…

2 yorum:

  1. Birgün bu hem dış hem içsel geziye dahil olabilmek dileklerimle size geniş ve güzel ufuklar diliyorum ...! Sağlıkla, mutlulukla ve bol, güzel rastlantılarla gezin İNCELER , ince ince inceleyince bakalım bizlerle neler paylaşacaksınız ...! Şimdiden merakla bekliyoruz ... ❤️

    YanıtlaSil